Tan sols una unça de frikisme

Mestre Xurí, no es pot dir d’altra manera.

Ahir vespre vaig gaudir d’una vetllada diferent de les que solc passar per ciutat. Vaig anar a veure un glossat de picat a la botiga dels bufons, on per primera vegada hi hagué un combat entre un glossador (mestre Mateu “Xurí“) i un jove hip-hopero (en Taze, o una cosa així que no em va quedar massa clar).  

El combat en si mateix va ser molt atractiu per la novetat però va quedar demostrat que mestre Xurí -a partir d’ahir vespre l’he d’anomenar així- no és un glossador qualsevol i que la glossa pot donar deu voltes al rap, hip-hop o qualsevol altra manera de glossat americanat. Mentre que el glossat sempre segueix un estil i que quasi sempre els mots tenen sentit dins sa glossa maldament lo bo siguin els dos mots darrers, el hip-hopero deia coses que rimaven però sense sentit (no sé quantes vegades vaig sentir la paraula “cornisa”) i encara va duu sort. Una vegada perduts tots els arguments que tenia (poquets, es limitava al alcohol perque mestre Xurí bevia herbes i que “lo suyo era poesia”) va comentar a atacar a mestre Xurí que li va respondre “lo teu no ho arregla ni Deu”.

A partir d’aquí mestre Xurí es va limitar a no possar-se a la seva alçada ja que l’hagués pogut deixar pel terra, potejar i escupir abans de fer el darrer alè, perque amb gent de més confiança ho ha fet, va tenir coneixement pes qui no en té.

Després d’això, que crec que es podrà veure avui per IB3 a Mallorca Directe ja que hi havia les càmeres de la cadena, es va començar un combat de picat entre en Roig des Carritxó, en Macià i mestre Xurí. On va quedar demostrat que la glossa és una cosa viva, que agrada i que és de lloar, i que en Xurí s’ha convertit amb un artista de la paraula i gran orador tant de presentador com de glossador i encara que no sapiga fer glosses amb el mot: gínjol. je je je!

4 comentarios

 1. Molt bo Guillem! M’hagués agradat assistir-hi! En Mateu sempre ens fa treure es capell.
  Besets

  octubre 31, 2007 en 11:03 pm

 2. Xurí

  Moltes gràcies Guillem per venir a la glosada i per l’escrit al blog (que n’hauria de fer un jo?)
  Igualment Margalida pel teu comentari.
  Enhorabona a tots dos pels respectius blogs.

  Sempre és millor aprendre que ser mestre. Així i tot, vaig passar molt de gust amb la brega hip-hopera.
  La glosa val més del que la gent s’imagina.
  Salut!

  noviembre 2, 2007 en 4:12 pm

 3. Jordi

  Hola sóc el Jordi, reporter d’IB3 que va estar a la glossada “hip-hopera”. Va ser una experiència impressionant. S’ha d’agraïr al Mateu Xurí participar en aquest repte. A banda de ser un gran glosador és una gran persona. Al meu blog hi ha imatge i informació sobre aquest combat històric. Una abraçada molt gran i … que visqui la glosa!!!

  noviembre 5, 2007 en 7:32 pm

 4. Jordi

  Ei, el meu bloc on podeu veure imatges de la competició glosador contra el raper és aquest http://www.blogdejordijulia.blogspot.com
  Moltes gracis!!!!

  noviembre 5, 2007 en 7:34 pm

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s