Tan sols una unça de frikisme

Mestre Xurí, II

Acab de rebre dos comentaris den Jordi Julià, el reporter de IB3 que era a la botiga dels bufons a cobrir la notícia del combat entre mestre Xurí i en Taze. Si voleu veure algunes imatges i la notícia completa podeu visitar el seu bloc: http://blogdejordijulia.blogspot.com/2007/11/combat-histric-un-raper-contra-un.html . Des d’aquí donar-te les gràcies per fer referència al meu bloc al teu espai i tan sols comentar-te que esper que reptes com aquest ens puguin anar sorprenent-nos cada dia, que no està tot vist.

I ja que el nostre amic Jordi Julià fa feina a IB3, des d’aquí no estaria malament començar una petita reivindicació que és que s’hauria d’habilitar l’opció de poder baixar-se les noticies i programes propis que fa IB3 via internet. Aquesta opció sí que ja la té implementada la TV de Mallorca [M] i en facilita la difusió i si no ho has pogut veure en tens la possibilitat.  I ja que parlam de IB3 dir-vos que vaig estar molt content de poder participar al programa Ara per Ara de IB3 ràdio encara que el temps va ser molt justet i no es van complir els objectius de l’entrevista, amb això vull dir que vam parlar poc de l’associació i molt aviadet, però hi estam convidats a tornar-hi en voler. Si hi ha l’oportunitat així ho farem.

Salut!

Anuncios

2 comentarios

 1. fan d'en Xurí

  Amb tot el meu respecte, no crec que el rapero arribi mai a les soles de les sabates d’en Xurí i de cap altre glosador bo quant a capacitat de rima; la del raper es molt més fàcil: es pot permetre el luxe de fer rimes assonants i que la mètrica no coincidesqui. No dubt que en Tace pugui ésser viu i dir coses interessants, però un bon glossador a més de ser viu i dir coses interessants, ha d’emprar (preferentment, almanco) la rima consonant i sempre la mateixa mètrica. Si no, haurà fet la glosa coixa (i qualsevol aficionat a les gloses l’hi retreuria). Les gloses, a més, són composicions més llargues (i no en parlem de les codolades). Això fa que el glosador, forçadament, hagi de dominar molt la llengua; ha de ser capaç de fer rimar molts de mots i de formes verbals. Qualsevol glosa requereix més habilitat que un recitat de rap. Agradi o no, és vera. I el glosador, per principi i per principis, ha de mirar de ser respectuós amb el contrincant (maldament amolli fisques, que també és el que toca). En Xurí és un bon, un gran glosador, i sap fer ber les coses; no es rebaixa a envestir el contrari de segons quines maneres, per molt bo de fer que ho tengui. Així és com pertoca en les gloses, i fer-ho així com ho va fer en Tace segurament és com pertoca en el rap, on els atacs que va fer són una cosa habitual (i no ho dic amb to despectiu, que quedi clar). Com deia, són dos móns i amb codis diferents; l’un que està de moda a tota Europa i a Amèrica, l’altre propi de la societat tradicional mallorquina i d’altres de consemblants. Un té molts de milers de persones que el pràctiquen, l’altre que reviscola poc a poc i guanya terreny gràcies a gent com en Xurí i a joves que volen dominar tant l’enginy de dir coses ocurrents, gracioses, profundes com el de fer-ho dominant el ritme, la mètrica i la rima. El rap té el seu lloc al món, però la glosa també. I acabaré amb una glosa, que dedic a en Xurí:

  Jo som un poc glosador
  puc fer gloses cada dia
  a poc a poc o fent via
  sempre surt qualque cançó
  tot dolça o amb coventor
  ben llampant o amb picardia
  tot depèn de sa intenció
  de si hi ha pena o alegria.

  Salut, mestre en Xurí

  noviembre 7, 2007 en 3:33 pm

 2. xuri

  Estic bastant d’acord amb l’anterior comentari, com ja sap el seu autor. El rap és la forma més senzilla per improvisar degut a la llibertat de mètrica i rima. I més coses.
  L’altre dia pensava en fer un blog, i l’he fet. http://xuri.wordpress.com/
  Au Guillem afegim com enllaç si vols.
  Una qüestió: Com és que si cerc xuri pel google no apareix el blog? He de fer qualque cosa perquè apareixi?

  noviembre 9, 2007 en 9:11 pm

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s