Tan sols una unça de frikisme

La Fura dels Baus

1203275236_0.jpg
Demà divendres tendré l’oportunitat de veure La Fura dels Baus amb la seva nova obra ‘Boris Godunov’ a Palma, en la qual capbussen als seus espectadors en una profunda reflexió sobre el terrorisme. L’obra està inspirada en el segrest del teatre Dubrovka de Moscou (Rússia) l’any 2002, quan un grup de terroristes chechens, que exigien la sortida de les tropes russes del seu país, van retenir durant dos dies i mig a 900 persones en el teatre.
Segons m’he pogut informar, en escena s’entremesclen les baralles internes dels terroristes i la lluita pel poder amb fragments de l’obra teatral ‘Boris Godunov’, de Puixkin, que suposadament s’estava representant en el teatre en el qual els terroristes irrompen.
L’objectiu final és “situar a l’espectador en el centre” d’un conflicte terrorista “perquè s’asseu desprotegit i espantat” com ho està “la societat” davant el temor de sofrir un atac d’aquestes característiques. Les escenes de ‘Boris Gudonov’ s’intercalen amb unes altres d’un gabinet de crisi i amb les intervencions d’una mediadora que tracta de conciliar la posició dels terroristes amb la del govern d’un país, per altra banda, “imaginari”, ja que els autors han utilitzat “un arquetip del terrorisme per a evitar la polèmica” amb l’islam o amb ETA. La lluita de poder interna entre els terroristes és un reflex de la lluita de poder, la corrupció i l’assalt al poder que es trama en el ‘Boris Godunov’ de Puixkin, i ambdós van en paral·lel amb la realitat.
Ja vos contaré les meves impresions sobre l’obra. Salut!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s