Tan sols una unça de frikisme

CLAUSTRE FÒBIC!

Bones! Divendres passat vaig estar present a l’espectacle que oferiren els amics de la colla de dimonis de sa pedrera al claustre baix el nom de claustre-fòbia i degut a certs comentaris rebuts a un altra bloc (d’on hi he extret aquesta foto) vull donar la meva opinió sobre l’espectacle, ja que algú ja s’agafa això com si fos un deute històric (margalidans contra murers).

Primer de tot, el nom crec que és el més encertat possible i el marc de que disposa el poble de Muro és incomparable, ja m’agradaria tenir-ne un al nostre poble. Seguint amb les coses que m’agradaren… entrar i ja trobar na Verònica per allà dalt fent voltes va ser un detall de molt bon gust i molt adient, el video d’introducció estava molt ben fet i adient per contar la història, a mí em va agradar encara que aquest hagui estat motiu de disputa.  El que també em va agradar molt és que el fil conductor de la Verònica va acompanyar l’espectacle en tot moment i la part en que es va fer la pausa i es va beneir amb la sang del poval va estar molt bé, fou inesperat i original. La idea va ser pròpia, original i més d’un (i no ho dic jo!) s’esperava que fos un plagi d’un espectacle oferit per un altra colla fa poquet temps. En aspectes generals, em va agradar molt per originalitat, marc històric, història i sobretot pel resultat! Ja m’agradaria a jo poder oferir un espectacle tan currat com el vostre.

Dimonis de sa pedrera estau d’enhorabona!!!!!

Però com que he dit el que m’ha agradat també puc dir el que no me va agradar vista que les crítiques ja m’han donat pals ara aquests sebran la meva opinió. Primer de tot, el moment en que acabava el vídeo i la sortida dels dimonis hi va faltar foc va ser una sortida poc fòbica!. La percussió haguent de travessar pel pati i tots aquells moments sense foc no me van agradar… la pròxima vegada aprendreu a posar una metxa auxiliar als povals per si el detonador falla, es banya o altres enigmes. El final on la Verònica sen torna al pou… va ser mal de veure però això va ser per la gentada que es va tirar damunt l’escenografia. Una altra coseta, el final va ser “soso” ja que m’esperava alguna traca final una vegada la Verònica havia partit. I el darrer és que així com varen sortir els dimonis haurien de haver desaparegut! L’espectacle va començar com a tal però des del primer moment que acabava i no s’arraconaren… va acabar com un correfocs qualsevol, trob que és una errada la més gran de tots. Molt millor si s’hagués aprofitat alguna sortida d’emergència i s’hagués celebrat fora o haguessin tornat a sortir!

Bono, tota aquesta parrafada és el que hi vaig trobar, aquí si que hi acceptaré crítiques, insults i altres coses que m’hi vulguin dir, perque això n’és la meva opinió defensable i criticable. Així no posen a la meva boca coses que jo no he dit, tan sols he transmés!

Anuncios

5 comentarios

 1. En efecte, el video inicial fou espectacular… molt ben fet, i el punt diferencial de l’espectacle (no ens enganem: la majoria de correfocs son semblants, i només les ‘performances’ i la creativitat que s’hi puguin afegir els fan diferents).

  A veure si els sineuers (http://covafossar.balearweb.net/) feim alguna cosa un poc espectacular per les festes d’agost.

  Salutacions,

  Miquel
  http://www.miquelpuiggros.blogspot.com
  http://www.esquerrasineu.blogspot.com

  junio 24, 2008 en 5:38 pm

 2. Bones Miquel!

  Totalment d’acord amb tu! Estic content que no sigui l’únic paranoic que circula per la xarxa (al manco mallorquí). Amb els dimonis de Sineu encara només he pogut coincidir a ciutat ja que sempre ha coincidit amb algun trull estrany!

  Gràcies! I segurament m’aniré passant pel teus blocs sovint!

  Salut!

  junio 25, 2008 en 10:00 am

 3. Gràcies per escriure tan be sobre el nostre correfoc. Entenc i accept les crítiques però he de dir que

  l’inici:estava previst així, sense foc, perqué estava prohibit expressament que hi hagues foc a altre lloc on no fos el pati del claustre. Potser els dimonis haguessin hagut d’actuar un poc més però fins que la batucada no fos al seu lloc no hi havia d’haver foc.

  Els pouals? només els podiem encendre detonant o ja tenir-los encesos quan arribees la gent i estopí auxiliar, sincerament no s’ens acudi com fer-ho era un perill per la façana fer-ho des de dalt i des de baix, penjant…. potser hagués estat la manera (hem de pensar en els dos sentits de la metxa, però)

  L’acabada: tens raó hauria d’haver estat més marcada i destacada. Lo de la traca la vàrem detonar expresament abans per a assenyalar que acabava el correfoc i sorprendre amb el “retorn als inferns”
  i després callar i cap a casa? nosaltres és un punt que no el pulirem gaire i que jo, personalment, et don la raó i era la idea però ….. era com una recollida d’aplaudiments, no? 😉

  julio 7, 2008 en 3:51 pm

 4. Jaume

  Estic d’acord en algunes de les teves crítiques, però com tu ja deus saber, no tot pot sortir com estava planejat, després del vídeo introductori estava preparat que es tiressin fent rappel 4 dimonis des de d’alt del claustre, cosa que no va ser possible ja que a darrera hora els companys que ho havien de fer les va sorgir un imprevist, el tema de l’excursió de la batucada, entenc que no t’agradàs però ho decidirem així i respon a donar-los la importància que tenen per nosaltres, ja que els dimonis sense una bona batucada, és una cosa que no està acabada de fer, i nosaltres gràcies al “dimoni” la tenim i endemés bonissima.

  De les altres crítiques, estic bastant d’acord amb tu, ara be vist els entrebancs que vosaltres no sabeu, però que hem tingut, estic ben orgullós de l’espectacle que vam muntar a Muro.
  Gràcies per les vostres crítiques i lloances que d’aquestes s’aprèn.

  Salut i foc, per totes i tots.

  julio 7, 2008 en 4:03 pm

 5. Està bé que hi hagi crítiques, perquè vol dir que va anar bé, que havia creat expectativa i que fa ganes parlar-ne. I més que dels dimonis de sa pedrera, també dels dimonis en general, de les innovacions, de la recreació de la figura dimonial, de la importància dels escenaris, la simbologia.
  Està bé que un correfoc evoqui pensaments i idees, que faci invertir temps en opinar-hi.
  Està bé, deia?

  salut culs peluts!!

  julio 7, 2008 en 8:06 pm

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s