Tan sols una unça de frikisme

VII MUCADA!! (1/2)

Com cada 14 d’agost va tenir lloc a la vila de Sineu la ja famosa i venerada Mucada 2010. Una festa que ha esdevingut un acte molt important (per número de gent participant i actes realitzats) de les festes de Sineu. Alguns l’anomenen la festa més friki de Mallorca però jo, encara que enguany n’ha estat la meva segona participació, la consider una de les més divertides de les que he estat, i demostra que amb 2 duros i 10.000 euros d’imaginació es pot fer bulla. Per mí els 14 d’agost ja figuren en vermell al meu calendari.

Per qui no sàpiga de que va el trull vos ho contaré una mica:

El jovent es concentra a davant l’estació de Sineu per partir tots plegats cap al Puig de Reig. Altres anys s’hi anava amb el tren però pels problemes que presenta el transport enguany cadascú se les va enginyar per arribar ‘a puesto’. Personalment ho vaig trobar millor aquesta alternativa ja que va donar lloc a que la gent emprés la imaginació per endiumenjar el seu medi de transport de la manera més Mucal possible. La peregrinació així va presentar una col·loració molt atractiva.

Peregrinació motora

Mans aplegades

Una vegada arribats al puig un dels organitzadors explicà una mica la llegenda de la zona (si la voleu conèixer ja ho sabeu… dia 14 d’agost de 2011 hi tornarem a ser) i es va començar el procés de la invocació. Estirades de corda entre moros i cristians amb les boques plenes d’oli va ser la primera de les proves per determinar quin bàndol portarà el pàlio de lo gran Much. La segona prova va ser per determinar qui sonaría el corn per invocar al mite no sense abans cantar els goigs al Much que enguany va sortir de l’ànima dels asistents (haurà influit el disc?).

Es reclam

S'aparició

Amb l’aparició del Much començà la vertadera festa que es va traslladar fins a l’ajuntament on la ja anomenada ‘marea rosa’ es va concentrar i brufar la festa amb molt de trull (segons diuen les males llengües mai hi havia hagut tanta gent).

L'arribada d'Amparito

Arribada des Muc a Sineu

Després una celebritat foránea: ‘N’Amparito de Xàtiva’, flamant de simpatia, bellesa i ben avesada a actes importants, va fer la presentació oficial de lo Much de Reig, qui amb el carro tradicional, va entrar a la plaça entre aplaudiments i l’alegría de la gent per fer el xupinasso Sineuer. Després, tots plegats ens desplaçarem fins a la plaça de l’esglèsia on es va guardar fervor popular a les begudes espirituoses dels bars de la zona fins hora de dinar.

La Marea Rosa a la plaça

Un altra dia VII MUCADA!! 2/2 (encuentro, personatges, processó,…) Mentres hi ha més fotos al meu flickr

Una respuesta

  1. Pingback: VIII Mucada – Sineu 2011 « Mayolicus Blog

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s