Tan sols una unça de frikisme

Amollada d’ànedes

patos 2

El passat 15 d’agost, i com mana la tradició, es dugué a terme l’amollada d’ànedes a Can Picafort (ja no dic tradicional ja que no s’ha demostrat) a les dotze del migdia, més coneguda com ‘els patos’. Aquesta festa ha esdevingut els darrers anys objecte de polèmica amb dos bàndols ben enfrontats: per una banda les associacions en defensa dels animals (no sé quines són en concret) i els partidaris de no amollar animals vius en festes populars; i per l’altra banda, els qui recolzen l’amollada argumentant que és una cosa massa arrelada al nucli i que sempre ho han vist i ho han viscut.

patos 1

patos 6

Per una altra banda hi ha un altra grup no reconegut: els power rangers, els emmascarats… o com es vulguin anomenar ells, que han obert polèmica cada any a partir de les seves ‘aparicions’ burlant la llei que prohibeix l’existencia d’animals vius a festes. Amb el que s’ha parlat del tema i amb tota la polèmica que això ha duit jo me limitaré a posar un parell de fotos d’un parell de coses que me cridaren l’atenció.

patos 4

patos 3

L’acumulació de gent i la quantitat de coses que passen alhora fan que sigui difícil estar ‘al tanto’ de tot. Jo d’ànedes vives en vaig comptar al manco 2 que aparesqueren casualment per la nostra zona i just al davant nostre en capturaren una (el noi del ditet del Diari de Mallorca).

patos 5

El que cridà més l’atenció va ser les diferents modalitats que té la gent per treure ‘els patos’ de l’aigua… alguns dins els calçons (per marcar paquet), altres amb les mans (els qui no volen complicacions), o amb bosses de reixa (els més preparats). La veritat és que ja no te gaire mèrit agafar els ‘patos’ ja que si tens uns braços llargs i/o algún conegut a la barca… no dones a raó a collir plàstics.

patos 7

patos 8

Al bloc den Potti en podeu trobar més fotos i més crònica: Bloc de Potti

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s