Tan sols una unça de frikisme

Correfoc al centre penitenciari de Palma

La cárcel de Palma abre los actos de la Mercè con un espectáculo de fuego *

Un grupo de internos de la cárcel sigue el espectáculo de los ´dimonis´ de Santa Margalida.  Foto: B.R.

J.F.M. PALMA. El centro penitenciario de Palma fue el escenario ayer tarde de un espectáculo de fuego que abrió el calendario de actos con motivo de la fiesta de la Mercè que se celebra en el día de hoy.
Un grupo de dimonis de Santa Margalida, pertenecientes a la Asociación Hiachat, realizó ayer un espectáculo de correfoc por varios de los módulos de la prisión de Palma. Lógicamente este recorrido fue presenciado por un numeroso grupo de reclusos que se encuentran en estos momentos conviviendo en el centro penitenciario de la isla. También fue testigo del espectáculo de fuego el director de la prisión, Manuel Avilés, así como varios de sus principales colaboradores.
[…] (noticia completa)

———————

Idò ahir dijous a vespre vam fer un correfoc a la presó de Palma i va ser tota una experiència tant per noltros com segurament per molts dels que hi havia allà (tant interns com funcionaris).

Després de passar tots els controls de seguretat (identificació, llista, registre, dipòsit de bosses, portes i patis enormes i desèrtics) arribarem als vestuaris. Com que va ploure tot el temps no arribarem a montar res perque no sabíem si podríem acabar. La visita a la instal·lació, i més amb el motiu que noltros hi anàrem, va ser molt interessant i gratificant però essent unes instal·lacions tan modernes no sembla tan tètric. Sa veritat també, és que noltros vam estar a la part ‘guapa’, als jardins enmig dels mòduls i a la part comuna (biblioteca, vestuaris, tallers,…) encara que no poguerem veure massa.

El correfoc va ser llarg de recorregut i molt semblant a un correfocs que pots fer a un poble on es la primera vegada que vas a cremar: molta gent mirant i tu tot solet fent es gambirot pel mig. Vam fer una visita pels patis entre els diferents mòduls per tal de que els interns poguessin veure l’espectacle, alguns de dins les cel·les i d’altres a llocs comunitaris i a ‘peu de carrer’ (com es pot veure a la foto). Després hi va haver un grup d’interns juntament amb un grup de funcionaris ho van veure bé ja que van ser convidats a presenciar-ho a primera fila, aquests van ser els qui més ho disfrutaren i els qui més ho varen agraïr.

En la nostra passejada entre els mòduls ens vam trobar de tot: gent molt simpática i encantats amb la nostra presencia i d’altres beruls que ens tiraren qualque cosa i qualque salivada que l’únic que els vam dir va ser: ‘Molts d’anys homo!’.  Després i d’afegitó férem una visita al mòdul on hi ha els homes majors i les dones que també van ser dos col·lectius molt simpàtics, encara que n’hi havia que, quan t’hi acostaves, tenien la barra de dir-te: ‘É que ere muu feo’ je je je; aposta no hi ha miralls als vestuaris!

Avui divendres segurament sortirà per les TV’s locals ja que hi havia IB3 i [M], a meam com es va veure!

* Encara que hi havia 4 o 5 fotógrafs autoritzats només he trobat la noticia al Diario de Mallorca. I 2 fotos a la plana 34 de l’Ultima hora

Salut!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s