Tan sols una unça de frikisme

AVELINO PI A SANTA MARGALIDA

El passat dimecres 13 d’octubre es va inaugurar a la Sala d’exposicions del Casal de Cultura Joan Mascaró i Fornés de Santa Margalida la exposició:  “Avelino Pi Fotografia de l’Esport”, organitzada per la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Santa Margalida.

Com que des de fa poc més d’un any la meva afició per la fotografia ha pujat exponencialment,  sempre que tenc ocasió de pegar una ullada a fotografies ho faig, ja sigui digitalment o en paper.

Vaig acudir a la inauguració més que res per curiositat, no coneixia l’artista ni havia sentit parlar d’ell i tampoc ho havia investigat, i crec que el 80 % dels assistents (pocs pel meu punt de vista) tampoc coneixien de que anava la cosa. La inauguració va estar presidida per les autoritats de l’ajuntament, el director de l’oficina de ‘La Caixa’ de Santa Margalida i del propi fotograf, Avelino Pi. El millor de la inauguració va ser la explicació d’un jove (responsable de la exposició) que ens va contar qui era Avelino Pi, la seva obra, el perquè de la seva obra i perquè es mereix un reconeixement aquest senyor.

Avelino Pi és un dels pioners de la fotografia esportiva a España. La seva carrera començà pròpiament amb els Jocs Olímpics de Munich l’any 1972. El tracten de pioner ja que va ser el primer que en sebre retratar la passió de l’esport a través de les cares dels seus protagonistes i seguidors.  Al seu temps ja va cercar nous enquadraments i noves perspectives per tal de poder captar tot el que enrevolta l’esport i aquesta iniciativa pionera i un camí molt llarg durant més de 40 anys han fet que hagi acudit a totes les cites olímpiques (ha estat fotògraf del comitè olímpic) i hagi pogut retratar a totes les grans figures de l’esport. Apart d’això també ha fet que treballs per encàrrec s’hagin convertit en símbols fotogràfics i de marca, un exemple és la fotografia que podeu trobar més abaix del texte on li va fer guanyar un premi otorgat pels seus companys de professió (ara mateix no sé exactament) quan realment era una ‘simple’ fotografia publicitària de la marca del dragonet.


© Avelino Pi

A l’exposició es poden veure des de Muhammad Ali, Severiano Ballesteros,  fins arribar a esportistes actuals i en actiu. I si vols ser com l’autor i estar “en el lloc adequat en el moment adequat” pots -i et recoman- visitar aquesta exposició. L’exposició romandrà oberta fins dia 11 de novembre de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h. Dissabtes de 10 a 13 h. L’entrada és gratuïta.

I podeu trobar-ne més informació:

Quesabesde

Quesabesde 2

CaixaForum

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s