Tan sols una unça de frikisme

Correfoc a Mancor

Divendres passat un servidor i mestre Massay vàrem anar, com cada any, a veure el trull del divendres a vespre a Mancor dins del programa de la fira de l’esclatasang. El divendres sol ser vespre de foc. Primer de tot, correfoc de bèsties amb el drac de Sant Jordi, el Griu de Lleida i na Boscana. La peculiaritat d’aquest correfoc de bèsties és que totes les bèsties duen rodes i envers de ballar amb el foc es dediquen bàsicament a encalçar al públic que està mirant cosa que també dificulta la tasca de fer fotos.

Una vegada acabat ens quedaven 20 minuts per esperar als dimonis cosa que aprofitarem (Massay, Miquel Riutort i Guillermo Félix) per anar a fer un beures i comentar batalletes de fotografs. Just abans del començament del correfoc es va posar a ploure, encara que no va espenyar el correfoc que es va realitzar segons el planejat, va deslluir una mica l’escenificació. Una sibil·la encadenada i un dimoni encetaren l’espectacle, que em vaig mig perdre per estar a cobro i no voler banyar-me ni banyar la càmera. La sibil·la, tema que ara està de moda per la UNESCO no va ser molt original (algú ja ho havia pronosticat abans i sense sebre res!) i tampoc són la primera colla que relacionen aquesta figura amb els dimonis, d’altres colles ja ho han fet abans.

El fet de voler fer-ho tot en directe, tant el cant de la sibil·la com el renou, del dimoni, varen llevar espectacularitat a l’escena ja que no va ser massa pulida. La resta del correfoc va ser una  mica més del mateix tan sols truncat per la presència d’un bou embolat i del final que crec que va ser el que va valdre més la pena de tot l’espectacle.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s