Tan sols una unça de frikisme

Aquelarre de Cervera 2011

Ara que ja s’han acabat les festes i les vacances d’estiu intentarem reprendre altra vegada el ritme del bloc que em queden coses pendents.

Del 26 al 28 d’agost vàrem anar de festa a Cervera, per veure l’aquelarre que es celebra cada any el darrer dissabte d’agost. Una festa de la que n’havia sentit parlar però que fins dies abans no tenia més que una imatge general del que era. El resultat? Impressionant.

L’aquelarre surt arrel d’una associació de joves de Cervera que volien que la gent jove pogués desenvolupar qualsevol activitat amb la finalitat de realitzar-se i que tingués repercussió a sobre la comunitat cerverina. A partir d’aquí i no sense les seves dificultats va arrancar la festa que ha estat una continua evolució fins a convertir-se amb el que és ara, una festa multitudinària i molt coneguda que aglutina foc, misteri, esoterisme, màgia, diables, una fira, teatre,…

Aquelarre Cervera - Invocació de l'escorreguda

El divendres va servir per obrir boca, una passejada pel carreró de les bruixes, un lloc amb un encant especial, sobretot de nit. Correfoc dels diables Carranquers els quals, molt amablement, ens obriren les portes i ens mostraren el seu casal, el seu funcionament i el seu bestiari, i que també ens contaren algun secret de la festa. S’ha de dir que tots els actes de tots els dies anaven acompanyats de concerts a diferents places de grups com la salseta del poble sec i els grollers de la factoria de so de Santa Maria.

Aquelarre Cervera - Diables Carranquers 1

Aquelarre Cervera - Diables Carranquers 2

El dissabte arribà el plat fort, començant amb una visita a la fira del gran boc a l’edifici que se li anomena la Universitat. Una fira on hi podies trobar tot el que volguessis sobre màgia i esoterisme, lectura de mans, tirades de cartes, conferències, amulets,… tot i esperant que arribessin les 23 per tal de que comencés els actes centrals de l’aquelarre que es separen en diferents actes: La sortida de la Universitat,  (una desfilada de tots els elements que participen i participaran als següents actes. Encapçalat pel correfoc el seguiren batucades, éssers mitològics, personatges estranys, capgrossos,…  ) tot seguit  el “Ball de la Polla”, L’aparició del Gran Cabró (invocació) i l’escorreguda (acte final amb la benedicció del gran Cabró ).

Aquelarre Cervera - Aparició de lo Gran Cabró

Escorreguda de lo gran Cabró 1

He de dir que em va impressionar molt la sortida i tot en general, ja que tot estava molt ben calculat, cada cosa tenia el seu temps  i el seu moment, els efectes apareixien quan havien d’aparèixer, sincronitzats amb la música. Tot plegat va fer que tingués una màgia especial i res va quedar a la improvisació.

Personalment vos recoman que, si vos agraden tots aquests trulls, dormir poc, foc a rompre i festa… hi aneu. A la plana de l’aquelarre ja anuncien el de l’any que vé que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d’agost. Així que ja ho sabeu podeu anar reservant els dies a les agendes.

Escorreguda de lo gran Cabró 2

Des d’aquí una salutació i una forta abraçada per na Maria i en Josep que ens van acollir molt amablement a casa seva, ens van fer una mostra de gastronomia i ens hi van fer sentir com a casa. Una altra vegada més: MOLTES GRÀCIES.

Enllaços d’interès:

El meu flickr

Bloc den Massay (on hi mostra fotos i en dona el seu comentari)

Plana de l’aquelarre

Vídeo de l’aquelarre 2011.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s