Tan sols una unça de frikisme

Dimonis de son Ganxó – Llargues exposicions

Normalment als correfocs sol estar just a darrera la màscara, però quan no me toca m’agrada també estar darrera la càmera.

Aquesta vegada va tocar fer una visita als dimonis de Son Ganxó de Costitx que cremaven per les festes del seu poble. El correfoc va consistir en 2 parts totalment diferenciades: el passa carrers i el correfoc.
Dimonis de Son Ganxó 3

Començaren amb un passa carrers amb torxes i percussió on els dimonis desfilaren ordenadament pel carrer major (crec) fins a l’ajuntament amb els carrers ben engalanats amb foc. En ocasions hi van haver algunes anades i vingudes i algunes interpretacions del grup, que encara variaren una mica el passa carrers. Una vegada arribats a l’ajuntament, convertit per a l’ocasió en un “Museu” (crec que era museu arqueológico nacional ) intentaren obrir les portes i no ho aconseguiren fins que empraren un butró. Després rescataren els 3 caps de bous, que a partir d’aquell moment presidirien tot el correfoc.

La segona part arrancà amb un gran efecte de ‘antiaereos’ i cortines volades que va estar molt bé. El correfoc va seguir amb un bon ritme, encara que no constant, i van aparèixer bastanta maquinària (tàndems, bicicletes, forques,…) acabant amb una cascada a l’església i una traca final.

Dimonis de Son Ganxó 6

Dimonis de Son Ganxó 7

Aquesta vegada va ser una mica experimental, com ja he dit no vaig a molts de correfocs a fer fotos, i vaig provar de fer fotos amb el 50 mm i amb el flash i llargues exposicions. Els resultats els podeu veure a aquestes fotos i al meu flickr. És una tècnica una mica peculiar i encara no l’havia poguda provar massa, encara que vaig treure algun resultat acceptable. Pot ser a algú no li veurà el mèrit a aquest tipus de fotos o que no li agradaran per que es pot pensar que son una mica accidentals, però a mí m’agraden ja que la sensació de moviment, les aurees i zones amb textures i colors estranys, les espires i el seu estel i tot plegat, fan que sigui un tipus de fotos una mica diferents al que estam acostumats. No negaré que amb les condicions d’un correfoc tan canviants és difícil que un foc de fons t’espenyi la toma… però això són coses que passen.

Dimonis de Son Ganxó 5

A l’exposició f6 6,6 s que inauguram avui dia 16 de setembre n’hi expòs 2 fetes amb aquesta tècnica.

I a voltros… vos agraden?

Anuncios

2 comentarios

  1. Brutal ,molt bó Guillem enhorabona per les fotos i gracies per els comentaris …..

    septiembre 16, 2011 en 2:56 pm

  2. Bon dia Guillem!!! Ja te les vaig comentar ahir, m’agraden molt les fotos amb expocisió llarga, les espires queden com una cascada. La resta de la expo, també molt bé.

    M’ho vaig passar bé i contenta d’haver-vos conegut en persona.

    Salut i a veure si ens trobam encara que no hi hagi dimonis a prop.

    septiembre 17, 2011 en 8:19 am

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s