Tan sols una unça de frikisme

becut vermell (Rhynchophorus ferrugineus)

El becut vermell és un coleòpter que s’alimenta d’algunes espècies de palmeres, principalment Phoenix canariensis i, en menor mesura, altres com P. dactylifera o Washingtonia robusta. El ritme d’expansió de la plaga s’ha accelerat a Mallorca i Eivissa, per la qual cosa és necessari aplicar  determinades actuacions per combatre’n els focus.

És responsabilitat del propietari d’una palmera afectada mantenir en bon estat sanitari els seus jardins i d’aplicar les mesures fitosanitàries obligatòries que estableix la Resolució de la Conselleria d’Agricultura i Pesca de 12 de maig de 2010 (BOIB núm. 77, de 25-05-2010). (veure’n més informació de la conselleria).

Becut de front

Becut de costat

Idò sí, aquest petit insecte és el que ens pot deixar sense palmeres. En Toni Nadal (tècnic de medi ambient) em va fer arribar un exemplar d’aquest coleòpter per tal de poder-li fer un parell de fotos i poder veure’l més d’aprop. He de dir que és curiós aquesta espècie de trompa, bec o nas, no sé com anomenar-ho, que té i de com una cosa tan petita poc a poc pot acabar amb algunes de les espècies de palmeres que tenim a les illes. Esper que només el vegem en fotos, malgrat sigui un bitxet interessant i curiós.

Becut detall

Becut des d'Alt
Salut!

3 comentarios

 1. DianaX

  el picudo rojo!

  octubre 20, 2011 en 10:58 pm

 2. Quin bitxo i quines fotos!!!!!

  octubre 23, 2011 en 10:01 pm

 3. Fa com a por aquest bitxo, cagon dena. M’encanta el detall de la tercera foto, dels dos com a peuets que té, o com a dos ventalls petits. I en fa de mal aquest cabronet. Bones fotos també, Guillem, salu!

  octubre 26, 2011 en 9:45 am

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s