Tan sols una unça de frikisme

Correfocs a Llubí

Dissabte passat es va fer, si no vaig equivocat, el primer correfoc de la història de Llubí. Va ser a càrrec dels dimonis de Son Ganxó i amb una petita representació dels dimonis de sa Cova des Fossar de Sineu. Encara que fossin festes a Santa Margalida i a mi (com podeu suposar) em tocava ser-hi, vam anar a veure el correfoc i a fer un parell de fotos.


El correfoc va començar molt tard (passades les 00:30 h.), ja que abans hi havia teatre a la mateixa plaça on s’havia d’iniciar. Va ser un correfoc un poc atípic. L’inici va ser a la plaça on els dimonis, vinguts de 5 llocs diferents, s’anaven apropiant del lloc, només amb el foc de les torxes i alguna pirotècnia de il·luminació. També hi intervingueren uns elements un tant estranys: una sèrie de ‘captius’, conduits pels dimonis, els quals després sortiren amb el mobilette propi de les festes del poble, i una espècie de gegant ossut que també va fer la seva aparició a la plaça. Personalment no vaig entendre massa la sortida ni la relació entre els elements que hi intervingueren.
Correfoc Llubi 3

Correfoc Llubi 9

La segona part va ser la baixada de la dimoniada pel carrer Nou, ben ambientat amb foc i qualque cortina de carretilles, encara que els dimonis tampoc cremaren a aquesta part. La tercera part va ser a la plaça de la carretera on es pot dir que va arrancar el correfoc de bon de veres. Aquesta no va tenir gaires coses a destacar, bon ritme i malauradament baixa participació, llevat d’alguns moments sense foc que anunciaven la sortida d’alguna forca o element important, encara que algun d’aquests moments es fa allargar en excés, fent que el públic arribàs a pensar que s’havia acabat el correfoc.
Correfoc Llubi 7

Correfoc Llubi 5

És una llàstima la baixa participació que tenen actualment els correfocs. Llevat d’alguns puntuals i amb tradició, no es respira les ganes de foc de fa uns anys on l’afluència de gent era més notòria. Ara s’estan convertint en espectacles purament visuals on el públic és un simple espectador i no interactua gaire amb les colles, cosa que fa que es vegin com un element poc valorat. Crec que amb la situació actual i la reducció del número de correfocs que es faran aquest estiu s’ha d’aprofitar tot el foc que es pugui per anar-hi.

Correfoc Llubi 6

Més fotos al meu FLICKR.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s