Tan sols una unça de frikisme

Primera orquídia d’enguany.

Avui un poc passat de les 12 del migdia arranca la primavera. Una temporada molt bona per fer fotos ja que els camps floreixen, els animals s’activen més, els dies s’allarguen…

Als que ens agrada la fotografia també ens activam (al manco el meu cas) i solem sortir més a fotografiar el que ens envolta. Enguany ja he fet alguna foto d’orquídies, cada any hi anava tard i alguna espècie no la trobava al seu millor esplendor. Idò s’altre dia vaig anar a un raconet de Can Picafort, molt aprop de casa, que hi pots trobar 4 espècies d’orquídies en un redol no massa gran, però amb molts d’exemplars i que serveix per anar fent proves. Com cada any es similar intent no repetir enquadraments i fer fotos una mica diferents a les que ja tenc fetes per variar una mica.

Aquí vos en deix una, que trob que va quedar força bé. Voltros que en trobau?

Ophrys tenthredinifera - Macro 2013

Com ja deveu saber, jo no soc cap especialista en la matèria i manco per recordar els noms de les espècies (ni tan sols el nom comú) però sempre intent informar-me i catalogar l’espècie així com puc. Aquest precisament és una Ophrys tenthredinifera, una espècie bastant comú.

Per catalogar la planta hi ha algunes webs molt bones encara que un poc complicades de consultar ja que estan ordenades per families i subfamilies cosa que, per un que no és massa intés en la matèria, ho fa una mica complicat. Jo solc emprar aquesta web: http://www.telefonica.net/web2/pereespinet/Fotos-Orquidies.htm que és més intuitiva ja que a través de la foto fa més bon identificar-ho. Una vegada que es coneix el nom científic ja es pot consultar altres webs, tal vegada més especialitzades.

Esper que aquest enllaç vos servesqui tant com a mi.

Salut i fotos!

5 comentarios

 1. Rosa Avellá

  Molt bona Guiem!! M’agrada molt!!

  marzo 20, 2013 en 10:48 am

 2. Muy guapetona esta ophrys y muchas gracias por el enlace no lo conocía y seguro que también la usaré alguna vez. Un saludo!!

  marzo 21, 2013 en 8:18 am

 3. Realment està força bé!!

  marzo 21, 2013 en 8:06 pm

 4. Que guapa l’has treta. Pareix un retrato. M’encanta. Fins i tot sembla que ens dedica un bell somriure. Gràcies per l’enllaç. Salut.

  marzo 22, 2013 en 7:11 am

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s